Wszechnica Żywieniowa w SGGW

Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji

SGGW w Warszawie

Wszechnica Żywieniowa w SGGW
Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji


Zaprasza na prelekcje w semestrze letnim w roku akademickim 2018/2019:

20 marca Probiotyki, Prebiotyki, żywność probiotyczna

dr Małgorzata Jałosińska (Zakład Zarządzania Jakością żywności, SGGW)

dr inż. Dorota Zielińska (Zakład Zarządzania Jakością żywności, SGGW)

10 kwietnia Błonnik pokarmowy a zdrowie człowieka cz.1

dr hab. Jarosława Rutkowska (Zakład Analiz Instrumentalnychj, SGGW)

dr inż. Joanna Myszkowska-Ryciak
(Zakład Dietetyki, SGGW)

15 maja Błonnik pokarmowy a zdrowie człowieka cz.2

prof. dr hab. Joanna Gromadzka-Ostrowska (Zakład Fizjologii żywienia, SGGW)

dr inż. Joanna Rachtan-Janicka (zakład żywności Funkcjonalnej i Towaroznawstwa, SGGW)

12 czerwca Jubileusz 25-lecia Wszechnicy

Aula Kryształowa SGGW

 

Zaprasza na prelekcje w semestrze zimowym
w roku akademickim 2018/2019

17 października Choroba próchnicowa u dzieci i młodzieży
- rola diety i higieny w codziennej praktyce
dr n. med. Anna Turska-Szybka (Zakład Stomatologii Dziecięcej, WUM)

21 listopada Fascynująca podróż przez układ pokarmowy człowieka
dr inż. Katarzyna Lachowicz (Zakład Fizjologii Żywienia, SGGW)
dr inż. Ewa Fürstenberg (Zakład Fizjologii Żywienia, SGGW)


12 grudnia Jakie drobnoustroje zasiedlają przewód pokarmowy człowieka?
dr Małgorzata Jałosińska (Zakład Higieny i Zarządzania Jakością Żywności, SGGW)
dr inż. Dorota Zielińska (Zakład Higieny i Zarządzania Jakością Żywności, SGGW)


16 stycznia Insulinooporność z perspektywy lekarza i dietetyka
prof. dr hab. n. med. Wojciech Bik (Zakład Neuroendokrynologii Klinicznej, CMKP)
dr inż. Danuta Gajewska (Zakład Dietetyki, SGGW)

20 lutego Mikroflora przewodu pokarmowego a zdrowie człowieka
dr inż. Ewa Fürstenberg (Zakład Fizjologii Żywienia, SGGW)
dr Małgorzata Jałosińska (Zakład Higieny i Zarządzania Jakością Żywności, SGGW)
dr inż. Dorota Zielińska (Zakład Higieny i Zarządzania Jakością Żywności, SGGW)

 

PLAN PLAKAT sem. zimowy 2018/2019

Spotkania odbywają się:
w trzecią środę miesiąca, o godz. 17.15,
w SGGW przy ul. Nowoursynowskiej 159c,
na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji (zielony budynek, nr 32), w Auli II.
Dojazd autobusami: 148, 166, 185, 193, 503.

WSTĘP WOLNY!
Prelekcje transmitowane są on line – szczegóły na podanej niżej stronie internetowej.

Kontakt z organizatorką mgr Hanną Wysocką:
- telefon:             – (22) 59-37-004
- adres e-mail:    hanna_wysocka@sggw.pl
- nasza strona:    www.wszechnica-zywieniowa.sggw.pl

 

Prelekcje transmitowane są on line (kliknij) – szczegóły na podanej niżej stronie internetowej.

 

 

Nagłówek
Aktualności

Wszechnica Żywieniowa
Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji

zaprasza na prelekcje:


Jubileusz 25-lecia Wszechnicy Żywieniowej SGGW

12 czerwca 2019 r. (środa)
godz. 17.15

PLAKAT