Wszechnica Żywieniowa w SGGW

Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji

SGGW w Warszawie

JUBILEUSZ 20-LECIA WSZECHNICY ŻYWIENIOWEJ

4 grudnia 2014

O smakowaniu słów…

Prof. dr hab. Jerzy Bralczyk
z Instytutu Dziennikarstwa Uniwersytetu Warszawskiego

Plakat

FILM 20 lat Wszechnicy Żywieniowej SGGW

W dn. 4 grudnia 2014 r. odbyło się Spotkanie Jubileuszowe Wszechnicy Żywieniowej z okazji jej 20-lecia.
Specjalnym gościem spotkania był językoznawca prof. dr hab. Jerzy Bralczyk, który opowiadał „O smakowaniu słów”. Rozmowę z prof. Bralczykiem przeprowadziła mgr Hanna Wysocka, organizatorka Wszechnicy.
Uroczystość zaszczycił swoją obecnością i wystąpieniem JM Rektor SGGW prof. dr hab. Alojzy Szymański. Przybyli również Prorektorzy: prof. dr hab. Jan Niemiec i prof. dr hab. Wiesław Bielawski oraz Kanclerz dr inż. Władysław W. Skarżyński.
W spotkaniu wzięło też udział liczne grono pracowników Wydziału, na czele z Panią Dziekan prof. dr hab. Krystyną Gutkowską i Prodziekanami oraz wielu gości, wykładowców Wszechnicy i przedstawicieli instytucji i organizacji współpracujących z Wydziałem.

fotki z Jubileuszu

 

 

TERMIN SPOTKAŃ:

w każdą trzecią (sporadycznie drugą) środę miesiąca roku akademickiego,

o godz. 17:15

SGGW w Warszawie,
Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji,
ul. Nowoursynowska 159c
(zielony budynek, nr 32), Aula II.
DOJAZD                               Autobusy: 148, 166, 185, 193, 503.

Zapraszamy również na transmisję w trybie on-line.

 

Nagłówek
Aktualności

Wszechnica Żywieniowa
Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji

zaprasza na prelekcję pt.

Nowocześnie i zdrowo
- czy wiemy w czym gotujemy?

prelekcję wygłosi
dr inż. Robert Zaremba
(Samodzielny Zakład Techniki w Żywieniu SGGW)

21 stycznia 2015 r. (środa)
godz. 17.30

Plakat